Over Ons

Missie

Het integraal aanpakken van sociaal maatschappelijke vraagstukken op een ondernemende en overdraagbare wijze.
Ons doel is “gewone mensen buitengewone prestaties te laten leveren”.

Verbinden en versterken

PIT Consultants is een bedrijf van Maikel Pierau. De wortels voeren terug tot de jaren negentig, toen Maikel werkzaam was als jongerenwerker in Hoogvliet. Om kwetsbare groepen en buurten verder te helpen, zocht hij toen verbinding met het bedrijfsleven en de overheid. Daar slaagde hij wonderwel in. Het leggen van verbindingen is nog steeds zijn kracht én de kracht van PIT, dat inmiddels een volwassen bedrijf is met diverse specialisten in huis. Sinds 2014 opereert PIT vanuit een fraai kantoor op de nieuwe Campus in Hoogvliet, waar ontwikkelen en leren ook centraal staat. 

Aanboren van verborgen kapitaal

Voor het realiseren van oplossingen is samenwerking van verschillende sectoren en organisaties noodzakelijk. De vraag is tegenwoordig niet meer of u moet samenwerken, maar hoe u dat moet doen. Door de jarenlange ervaring kan PIT hier zeer gericht in adviseren.
Pierau: “Door wensen en behoeften en belangen aan elkaar te koppelen, wordt er meer mogelijk; kwaliteiten komen meer tot hun recht. Social mining wordt dit wel genoemd: meer halen en steeds weer delven en aanboren van verborgen sociaal kapitaal.”